Veren, in soorten en maten

Veren
Leer
Over records gesproken: de struisvogel levert ruim 100 verschillende veren met een eigen functie. Alle isoleren het dier bij warmte en kou, ze geven schaduw aan de kuikens en worden ingezet bij een breed uitwaaierende hofmakerij. Na de slacht worden de veren geplukt en gaan een eigen leven leiden, sierlijk en praktisch.

De Zuidafrikaanse verenproductie concentreert zich in Oudtshoorn. Hier dragen omstandigheden en deskundigheid bij aan veren van topkwaliteit.
De struisvogel leefde al duizenden jaren in de woestijnachtige Karoo toen de boeren dit gebied rond 1850 gingen ontwikkelen. In Noord Afrika werd zoveel gejaagd op de struisvogels dat de wereldwijde export van veren sterk terugliep. In de Karoo wist men de unieke loopvogel in omheinde terreinen te socialiseren. Het temmen van de struisvogel verliep succesvol, het dier ging al snel aan de leg en ontpopte zich als de kip met de gouden eieren. De struisvogel werd een hype. Oudtshoorn draagt de sporen van deze rijke traditie. En nog domineert de struisvogel hier de economie, al heeft de vogelgriep in 2011 slachtoffers gemaakt bij dieren en boeren. Naar verwachting blijft de helft van de veestapel over. Het zal de prijzen van struisvogelproducten opdrijven.

Ook heeft li design mooie boa’s, sjaals en stola’s met veren en meer … Leuk als origineel cadeau!

 

Eieren
En meer...
Mode
Plimo
home contact LinkedIn home home contact home