Eieren als kannen en kruiken

Veren
Leer
En dan die geweldige eieren! Li design heeft een verzameling decoupage- en handbeschilderde struisvogeleieren. Zij vormen een exclusief, decoratief en duurzaam cadeautje. Er zijn ook blanke eieren, nog in onbewerkte staat. Wilt u zelf een poging wagen?

Eieren maken niet alleen deel uit van de familie struisvogel, maar ook van de leefgemeenschap om hen heen. De struisvogeldame legt in de broedtijd 10 tot 30 eieren in het nest van een paar meter dat het mannetje voor haar (en een paar van haar soortgenoten) met zijn tenen heeft uitgediept. Elk ei moet 2 dagen groeien in haar buik. Ze legt dus om de dag. De eieren kunnen er al even liggen voordat de dieren elkaar gaan aflossen in het broeden dat een maandje of 2 in beslag neemt. Is de tijd rijp, dan weet een kuiken zich in een dag of 5 uit het ei te wurmen. Zijn ei meet ruim 10 bij krap 20 cm, het kuiken zelf is zo’n 30 cm hoog. Het leeft de eerste tijd van insecten en is lang een kwetsbaar dier dat makkelijk aan stress kan bezwijken. Ruim de helft slechts wordt volwassen. Misschien ligt daarom de eiproductie zo hoog?
Duurzaam als het ei is, vind je het in vormen en maten terug in de omgeving van het dier. Hun inhoud vindt een culinaire bestemming en de schil wordt beschilderd, verfraaid met decoupagetechnieken of als kijkdozen en lampenkappen uitgesneden. Daar heb je niet alleen ervaring, maar ook goed gereedschap voor nodig. Er worden nu ook ware kunstwerken gemaakt met stukjes struisvogelei.

Li design heeft soms ook 'kunst' die past bij de eieren, zoals een kussenhoes of geschilderde doeken voor de kinderkamer. Er zijn nu ook schilderijtjes van lieve wilde dieren uit Zuidelijk Afrika.

Eieren
En meer...
Mode
Plimo
home contact LinkedIn home home contact home