Vetvrij vlees en andere zaken

Veren
Leer
Li design doet niet aan vlees. En dat is misschien juist waar u de struisvogel van kent. Van zijn en haar heerlijke rode, cholestorolvrije lapje vlees om als biefstuk te bakken. In SA kun je ook nog struisvogelnek krijgen, wat er uit ziet als ossenstaart en waar je net zo lekker soep van kunt trekken. Het wordt hier ook gestoofd. Zo heeft de struisvogel zijn reputatie als boerderijdier inmiddels geheel waargemaakt, want alles van het dier wordt gebruikt. Hijzelf beleeft ook wel plezier aan zijn verworven status. De struisvogel is een nieuwsgierig dier dat die contacten met mensen best aardig vindt. Waar zij grazen komen ze naar je toe als je even komt kijken. Ik heb een keer een praatje gemaakt met een mannelijke struisvogel en gevraagd of we even met elkaar op zouden lopen. Hij aan de ene en ik aan de andere kant van het hek. Daar gingen we, in galop. Hij hield zich natuurlijk danig in om met mij in de pas te blijven. Aan het eind van het veld draaiden we om en gingen in draf weer terug naar het vertrekpunt waar mijn man tegen de auto geleund een boek stond te lezen. Struisvogel nam hem in ogenschouw, gaf zijn nek een paar slagen bij en blies naar hem. Weg jij. Ze is van mij.

De struisvogels worden hier respectvol behandeld. Het is een kostbaar dier, in aanschaf, teelt en selectie van het voer. Hij leeft van granen. Wist u dat de struisvogel de beste voer/massaverhouding heeft van alle landdieren? En wie anders zou aan de dorre vlakten van Klein Karoo zo’n Schwung kunnen geven? Zijn soort is in aantal vermeerderd en gekruist, zijn levensduur is wel afgenomen tot de 14 maanden die hij nodig heeft voor een volwassen vlees- en leerproductie. De veren zouden vaak nog een maandje extra kunnen gebruiken voor afronding naar topkwaliteit. De veer is de sluitpost in de balans van de struisvogelboer, terwijl juist daarvoor geen alternatief is en we de struisvogel daar al eeuwen van kennen. En wist u dat de veer die mijn oma bijna een eeuw geleden in Kaapstad kocht bij mij nog altijd in een koker op een kastje ligt? Zo duurzaam is ‘de’ struisvogelveer.

Li design heeft haar eigen klantenkring en werkt aan een webwinkel. Soms houdt ze een kerstmarkt, doet mee aan een braderie of houdt open huis.
Li design heeft verschillende mooie cadeaus in de aanbieding.
Zoekt u contact, stuur dan een e-mail.

Eieren
En meer...
Mode
Plimo
home contact LinkedIn home home contact home